Mengandung/bersalin di usia 42thn.

Anak seorg lahir pd thn 2020. Naluri seorg ibu kuat inginkan adik beradik untuk si anak. Tetapi usia dah matang. Doktor maklumkan risiko. Ibu ada perasaan risau. Boleh share pengalaman/perasaan ibu2 lain jika ada yg sama kes sebegini?#bantusharing

22 Balas

Dari kisah nabi kita, ada jugak preggy umur yg tua..lemah .. tp ikut kehendak tuhan terjadi nyata jugak..ibu maryam melahirkan anak tanpa bapa dgn kehendak tuhan jugak. Usia itu tak kira, yg penting setakat direstui menjadi isteri perlu hadapi cabaran jika mengandung spt kehendak tuhan. Tawakal dan selainnye adalah spt yg diinginkan oleh tuhan. Saya kahwin umur 34 anak sulung lahir umur 35..sekarang ni dah pulak umur 41 tp dgn kehendak dan izin tuhan terjadi pulak menerima anugerah yg kedua. Mmg energy tak serupa jika berbanding dgn umur 30an dahulu...tp menerima anugerah adalah seperti dirancang oleh Allah dan bukan kita sbg manusia biasa. Redha dan tawakal, jika terjadi maka anak itu ada keperluan utk ke muka bumi sbg rezeki kita yg disampaikan olehnye. Serah diri pada allah dan hadapi cabaran seorg ibu tak kira usia dimana..mkn mknan yg sihat jika ada rezeki lbh insha allah dan bersabar dgn cabaran menjadi ibu di usia yg mkn meningkat. Insha allah