Mcm mana nak ajar supaya Anak tidak menggigit semua benda.

Anak sejak bergigi kuat menggigit

3 Balas

Mungkin fasa teething. Cuba beri teether. Kalau dah boleh makan boleh beri popsicle yang mommy buat sendiri so boleh lega sedikit sakit masa teething. Boleh cuba picit hidung anak bila dia tengah geram nak menggigit tu. Kalau say no ada budak dia buat lagi

2y ago

Tq sis.. Anak pertama xde pegalaman.. Bg teether pon bahu n tangan org jugak dia Nk gigit.. Risau peragai mcm tu..

Umur bape tu? Bg mainan yg sesuai utk dia gigit, gatal gusi agaknya tu.

2y ago

Tq.. ya selalu la ckap no kat dia... Anak 1tahun 16 hari..

berikan teether

2y ago

Sudah mcm2 jenis bg.. Tp tangan n bahu org jugak dia nk gigit.. Harap peragai meggigit xberpanjagan..