6bulan lebihhhh ....

anak sayaa dah 6bulan lebih . sayaa bagi makan 2kali sehari . pagi & petang . bolehkah sayaa nak bagi makan 3kali sehari ? pagi , petang & malam . malam saya bagi sikit sahajaa . kesian dia , nampak tersangat laparr . #seriusnanya

6 Balas

boleh je...nk bg 2x sehari makan pun blh tengahhari dan petang .tp waktu pagi kena adakan sarapan tuk anak...sebelum tengahhari kena ada snacking time...dengan lepas makan tghhari kena ada snacking time juga sbelum waktu makan ptg...lepas tu sblm tido pun anak kena ada snacking time .jd perut dia takan lapar .mg dpmudahkan segalanya .aamiin

Boleh. Boleh beli snack juga. Macam biskut dan buah. Yang penting kena gap bila waktu makan dan susu

Boleh. Saya dulu bagi sarapan- snack(buah2) dlm jam 9-10pagi - lunch-snack (2-3 ptg) - dinner. 😊

boleh, takde masalah.

boleh aje

boleh