Anak batuk

Anak saya umur 2 bulan lebih, sudah 2 hari dia batuk dan hingus ada keluar, apa yg blh saya buat? Dan adakah itu normal untuk anak umur 2 bln lebih?

2 Balas

lps mndi kn bby sedut semua hingus ank kelua . mse mndi kn tu hingus dy meleleh n cair sikit . klau xmndi susa sikit nk sedut kelua . kdg dok sedut2 xmau plak kelua ny . uhuhu . sis bole ptong kentang nipis2 dn letak kn kt tapak kaki ank . ari2 letk smpai kt kentg tu warne itam dy kurg . xlupe juga letk minyk telon ye sis pd tapak kaki ank dn blakg ank . dada pon same letk . sy ank ank2 sy amal kn tu je . Alhamdulillah cpt sehat ank wlau pon ambek mse sikit .

Anak saya pernah kena masa umur 2-3bulan. Batuk & selsema. Bwk ke klinik, doc ckp tak ada ubat tapi dia ajar teknik percussion, tepuk belakang baby dgn tgn. Sis boleh try google 😊 hingus pulak sedut perlahan2 dgn tiub sedut hingus tu bg dia lega nak bernapas. Mmg ambil masa jugak nak baik dlm beberapa hari.