Anak umur 1y6m boleh makan biskut tiger tak momy

Anak saya suka makan biskut tiger

7 Balas

Okay je. Cuma berpada pada. Macam anak saya baru keluar hosp semalam, dr pesan untuk bagi dia minum air berperisa sedap. Untuk bagi dia makan & minum semula sebab dia hilang selera sejak sakit. Atas setahun bagi saya tak salah cuma portion tu kita kena kawal. Depends ada parents nak strictly no sugar no salt. Ada parents lebih open. Tak kira yang mana pun, dedua tak salah. Dalam susu formula baby pun ada gula tambahan. Harap ibu tak stress dengan standard orang luar.

Kalau anak puan dah ada gigi n boleh makan makanan keras, boleh je. Tp hati2 dgn kandungan bahan makanan tersebut. Elakkan beri anak2 makan gula, garam, perisa tambahan, pewarna, pengawet. Seeloknya berikan makanan yang dapat beri khasiat pada anak2. Umur2 ni dlm fasa pertumbuhan perlukan khasiat n nutrien baik

Ini pendapat saya ya. Umur anak kita sama. Saya tak perkenalkan lagi anak gula dan garam tambahan. Biskut tiger ada gula dan garam tambahan. So it's not a baby-friendly biscuit. Still it's up to you😊

9mo ago

It's okay, semua pendapat dialu-alukan☺️Betul jugak. Terpulang pada masing-masing. Every family has a different lifestyle.

Makan je wakk kalau dia nak. Kang anak taknak makan pape lagi pening. Anak saya dulu makan jugak tau2 skg dh 3 tahun makan semua benda. Seronok tgk dia makan tapi ngaco mama lak nak makan 🤣

hmm.. dah setahun 6 ni ..ok kot bagi..MCM sy Sbb ank setahun lebih ni msih xbg bergula.. Sbb risau Gigi dia..

sy ank checkup 9 bln..misi plak yg sruh bg ank mkn roti,mkn biskut tiger susu😆😆

9mo ago

misi tnye ad knalkan roti dgn biskut x..sy ckp tkde lg...trus dia ckp bleh dh bg mkn bskut roti...trkjut jgk dgr..siap tnye 2 kli lg...sbb misi kte bleh sy bg je la..bt roti telur untuk ank...mmg skrg fasa xnk mkn nsi...plak bru baik dr ulser...xmkn mne..ni roti byk jgk mknnyer...mjur jgk mkn..risau dh xthu nk msk ape dh..sgla jnis bbur,nsi ksar nsi biji smua tolak ..

Kalau sikit okay je as long bersihkan gigi anak. Kalau banyak sangat tak recommend.