Bayi umur 7bln kurang Tidur ke?

Anak saya start umur dia 7bln, dia kurang tidur... Tidur sekejap... Bila terjaga terus tak nak tidur dah... Dia set nk main je... Yang pelik tak penat ke... Ade anak2 ibu macam nie tak...? Share sikit pengalaman... Tq

5 Balas

sama la baby saya baru nkmasuk 7bulan pun dah mcm mcm ragam. dulu klau siang sekali tidur dari pkul 1, 5 ptg baru bangun. sekarang klau terjaga buka mata terus tknak tidur dah. nkmain je kerjanya. lgi lgi klau ada sepupu sepupunya dtg rumah lgi la tknak tidur. saya biar bgi dia betul betul letih, mengantuk dan meragam nktidur baru bgi tidur, klau tkmcm tuu tngkp ambik tidur memang tak la dia nktido 😅😅 diorang makin membesar memang nkmain je laa, tpi malam memang senang tidur. sekali je bangun mintak susu lepastu tidur balik.

siang or malam? saya kurang pasti. kalau mlm both anak2 sy mmg akan tido. tido dr pukul 8mlm. hanya bangun utk minta susu sahaja. dn akan bangun pkol 6/6.30am. itu baru anak2 sy xkan tido terus. mmg timing bangun anak. cuma sekali sekala sahaja yg akan berlaku anak xboleh tido mlm siang je nap dlm 2@3kali. tapi xlama. selepas tu nak main.

hahaa sme anak kita.. 😄😄 anak sya start nak msuk 7 bln peel dia lain btui. pling ketara nam tdur siang.. payh sngat. nak main je... kalau malam bru dia okay... tk ngamuk alhamdulillah tpi pelik. tak nak tdur tu hhaha.. norml kot.. selagi dia tk meragam. n tdur malam tk ganggu

anak saya still sama je lagi. 😅 .tapi rasanya normal anak makin besar , makin kurang tidur n nak main.

anak sye ble siang ade 3x nap.. 2x nap slalu nye stengah jam.. 1x nap tu lme sikit sejam-2jam..