Anak tak nak minum susu

Anak saya setahun 5 bulan tak nak minum susu. Bila bagi dia geleng kepala dan kalau letak botol susu di mulut dia cakap 'werkk' ..tapi makan dan minum air masak ok je.. kenapa ye..?susu penting untuk perkembangan mereka kan . Mommy2 ada pengalaman tak..?

2 Balas

Takpe ibu. Cuba tukar bagi dalam cawan atau botol biasa tu. Untuk umur setahun keatas, susu bukan keperluan utama. Pemakanan yang sihat pun bagus untuk perkembangan anak2.