Anak tak nak makan

Anak saya sekarang 7bulan..tapi dia xnak mkn bubur.. Bermacam2 usaha saya dh buat tapi dia tetap xnk makan.. Ada sesiapa boleh kongsi tips?? Terima kasih

1 Balas

First, sabar tau. Anak saya pun macam ni. Second, mungkin dia dah kenyang sebab susu. Third, kalau dia tak nak bubur, boleh try makanan lain. Dia baru 10 bulan kan sekarang? Budak bawah 1 tahun makanan utama dia susu. Kalau dia tak makan nasi snagat takpe, takyah risau