Gap untuk susu

Anak saya sekarang 4 bulan 24hari , normalke kalau dia minum 5oz , tapi kerap mintak susu . Nurse kata , 1oz susu bersamaan 1jam tapi anak saya 3 4 jam lepas nyusu kadang dah mintak susu lagi . Apa yang saya perlu buat ye , adakah ni normal , atau perlu tukar baby sebab baby tak kenyang 😅

4 Balas

Normal je awak. Mmg la seeloknya 1 oz bersamaam 1 jam tapi dpt hmpir2 sejam pun boleh. Cth 5oz patut 5 jam kan, haa 4 jam gitu dah minta okay lah tu.. Beza sejam je.. Lain lah 5oz setiap 2 jam itu pelik tu kecuali susu bdan yg diperah, susu bdn xde limit ye. Cuma bila bby dah kenyang stop la takut jeluakkk

3-4jam lepas menyusu baru mintak semula maksudnye kenyang sgt la awak. anak saya masih mtk susu setiap 2jam tapi 3oz aje.

1y ago

sebab tak sampai 5jam macam yang nurse cakap 😅 tu yg pelik tu

Jangan tukar baby awak 😅 normal je tu baby nak membesar

1y ago

😂

Masih pakai barut ke?

1y ago

Kalau anak saya 4 bulan lebih ni susu direct bf tak pasti berapa oz cuma memang agak kerap juga menyusu. Mungkin sebab umur macam ni dia aktif banyak guna tenaga nak golek nak borak dll. Asalkan tiada masalah tak berak & perut keras/ baby mengamuk @ tak selesa/ demam dll okay tu. In sha Allah