ank sembelit

anak saya baru 2bulan. dah 2 minggu berak tak lawas dia kadang sampai 2/3hari tak berak dah bawak gi klinik dh berapa minggu ni asyik tukar susu mula ii pakai s26 kotak purple tahan sampai 2bln jee ok dgn perut dia pastu sembelit sy tukar lh s26 gold 2hari je najis dia normal pastu najis dia keras balik. sy skrng tgh iktiar susu similac tc hope ok lh. korang please suggest kn apa yg ok and harga berpatutan takut similac nii pon tak ngam huhu sedih tgk dia dh lh asyik meragam sbb tgh pindah bln sembelit plk tuu tapi dia tak nangis masa teran

10 Balas

Anak saya dulu similac lepastu tukar soya similac tak okay sebab sembelit. Try beli nestle tapi baby taknak minum. Sekarang saya cuba morinaga(seakan susu ibu) dia membuang pun okay hari2. Nagis dia lembut dan warna kuning(kebiasaan susu ibu anak akan membuang nagis warna kuning).

sama..mula2 minum s26 purple tu..ok..pastu berak2 nonstop..tukr Similac inter p..ok..tp tahi die wrne hijau..bau plak busuk..tukr dupro berak2 lgi..last skli tukr ke dupro soy..Bru ok..buln dpn Bru msuk 3m..

baby saya dah 2 bulan lebih minum enfalac..aritu try tukar s26 x jadi sbb x berak..so tukar semula enfalac..enfalac bagus sbb ada probiotik utk lancarkan sistem pencernaan baby..plus kena rajin buat urutan baby

6mo ago

enfalac banyak jenis kan? awak pakai yg mana satu ye

anak sy minum dutch baby. mix .. bf dgn formula. utamakan bf dulu. formula backup sbb baby boy kuat myusu. berak pun okay. yg penting ikut sukatan yg betul klu nak buat susu formula.

Kalau ada bajet lebih sikit, cuba frisolac AR , susu rumusan khas tuk sembelit dan anti muntah.. saya guna ok, anak berak hari² tahi lembut

Anak sy minum similac tc, lama2 jadi sembelit , sian baby, sekarang tengah monitar kalau berlarutan nk tukar susu

anak saya pakai dutc baby okey je sampai skrng berak smua okey xda masalah berat makin naik

Saya anak minum dupro. Alhamdulillah setakat ni. Harap memang okay sampai besar lah

6mo ago

Dia minum banyak tak sis? 4oz ke sekali minum? Sehari berapa oz total? Atau tak kira hehe

boleh tak sis kongsi kan tahi baby sembelit

urutan ada buat?