CUCUK UNTUK 3 BULAN

anak saya nk kena cucuk untuk baby 3 bulan . dia lahir pada 16/4 , pada 17/6 dah ambik suntikan 2 bulan . ni doc suruh cuvuk pd 14/7 untuk 3 bulan .. saya cuma nak tanya . boleh ka cucuk untuk 3 bulan sbb anak saya waktu tu belum cukup 3 bulan lagi ? tolong respon 🥲 saya risau jaa jadi apa apa . atau ada yg pernah ? tolong share pengalaman . #firstmom

3 Balas

14/7 tu ahad kan? ke sebenarnya cucuk isnin 15/7? nak cucuk vaksin kena beza 4 minggu (sebulan) ikutkan date dari last cucuk mmg 4 minggu dah pun jadi takda masalah. kalau tak, lepas ni tanya terus kenapa tak cucuk je masa 16/7 sbb beza 2 hari je pun

Should be no problem sebab less than a week, anak awak masuk 3 bulan. Awak checkup anak kat KK ke private?

3mo ago

@Safinah, tahu sebab tu saya tanya @TT untuk confirmation. Mungkin pengalaman sama macam saya.