selesema

Anak saya ni Kene selesema.saya tanya doc mintak ubat. Die kata bayi umur 6 bulan ke bawah xde ubat. Anak saya baru 2 bulan. Mummy ² ade tips x untuk hilangkan selesema ni?

7 Balas

sy amal kn letak hirisan kentg pd tapK kaki ank . apabila da letak minyk telon pd tapak kaki . dada dn belakg ank . bia kn kentg seharian nt kentg brubh itam . biase hari ke 3 itam nmpk brkurg pd kentg tnde ank semakin mmbaik jika itam tu kurg . trus kn je letk kentg tu pd tapak kaki ank jika msih xsehat . jika lebih dri 3hari sakit makin truk dn ank nmpk lemah sila bwk ank segera ke hos tok check drh dn paru2 tok tau ank xd msala jngkitn kuman yg serius . smoge bby sembuh ye sis 😊

5y ago

ye malam letk . 1hirisan tok 1hari .

Sya pkai audelia's sniffles 😌 Dlu baby prnh flu tp kjap je msa 2bulan ngam2.. Sya pkaikan dia audelia's lusa baik dah completely

Saya amalkan myk TyT, elok sgt utk baby yg selsema.. lps mndi sapu KT bubun baby, dada baby. Insya Allah, selsema kering .

Garlic bam je...sapu tiap kli lps mndi tukar pempes nk tidur... ..

try guna hirisan lemon . letak bawak tapak kaki waktu tidur mlm tu

Sapu minyak kayu putih kat dada dan belakang baby

Haah mommy...biasany doc x galakkan bgi baby setahun ke bwh ubt...sy dlu buatkn garlic oil sapu kt tapak kaki baby n blakang bdn...