Anak taknak menyusu belah kanan

Anak saya menyusu belah kiri je . Belah kanan dia taknak isap . Besar sebelah dah tetek saya . Dah puas bagi tapi dia macam nak termuntah kalau hisap yg tu . Berat dia pun xberapa naik . Saya risau . 4bulan 5.6 kg je .. masa umur 3bulan 5.3 . Naik 300g je .. kalau bulan depan xnaik 6kg masuk line kuning dah 😔 mcm mana saya nak buat biar berat anak naik ya .. tolong please mummy .. #firstbaby #firstmom

6 Balas

mcm baby sy mmg akn ada 1 yg dia suka.dia akn hisap yg dia suka dl.mmg akn besar sebelah,kna pam dl susu tu,pas tu try bg kt bby sis.kdg bila susu byk sgt,susu tu keluar lju bila bby hisap,tu yg buat dia nk muntah,xsempat telan susu..insyaallah dia besar sikit nt ok je dgn dua2 susu..klu terpksa,sis bg dia fm,tuk naikkan berat dia.lepas berat dia da ok,bg semula susu ibu spenuhnya

1y ago

ank saya tknak langsung mnum susu dlm botol sis mcm mana nk bgi fm 🥲🥲