Menyusu sambil mengiring macam mana nak sendawakan baby

Anak saya menyusu badan sambil dia baring , saya duk baring mengiring camtu so bila dia tertido time menyusu camne saya nak burp/sendawakan dia eh ? Takpe ke kalau xsendawakan ?

5 Balas

ni yg saya belajar dr LC, lepas baby memyusu time baring, awk tegakkan baby lepastu sandar pada perut awk(awk kena mengiring) so baby cam berdiri laa. lepastu tepuk2 cam biasa smpai burp. so cara macam tu awk tak perlu bangun untuk sedawakan baby. moga membantuu 🥰