Sendawakan anak

Hi mommy nk tya anak saya saya biasakan susu sambil baring.. So kadang sambil nyusu tu dia tertidur.. So, bila kita angkat nak sendawakan dia mesti susah blik nk tido.. So kdg tu bila dia da tido sambil nyusu saya tak sendawakn dia.. Risau jgk tkut perut kembung nnt.. So ade tk cra supaya sy sendawakn dia then letak blik kat tmpt tido tnpa dia bgn 😂

1 Balas

jgn biasakan menyusu sampai baring. takod kedua2nya terlelap. (ada kes dekat fb yg baby collapse sbb aspirated). seeloknya prepare tempat yg selesa spt bersandar. dan bantal lapik mcm nursing pillow biarkan sejenak bila mana baby tertidur kekenyangan. Dan sendawakan bila dia terjaga. sbb baby auto terjaga kalo rasa bloating. mase tepuk2 pasti dia sendawa terus. memang susah utk tido balik, tapi biasanya lepas layan dia akan rasa mengantuk dan terlelap balik..