Ruam panas

Anak saya dh setahun lebih..bahagian leher dan lengan naik ruam bnyak bila musim pnas ni..boleh taw apa yg elok dan bagus utk dipakai..dulu anak yg lain pakaikan bedak nyonya 2 tu..skrg nak beli x ad jual dh🥴

10 Balas

sis boleh cuba pakaikan lotion snow white strawberry ni dekat leher baby setiap kali selepas mandi . make sure keringkan dulu bawah leher baru sapu.. . Alhamdulillah anak saya mcm ni jgk dekat leher naik ruam susu & peluh . lepas beberapa hari sapu dia makin better + pakaikan baju nipis especially waktu siang 🥰 sis boleh beli dekat tiktok untuk jimat sebab sy beli sini dapat voucher diskaun : https://vt.tiktok.com/ZS87QFmMq/

1y ago

kat farmasi ada jual tak??

kann.. musim panas skrg.. mudah kena ruam..sya rutin lepas mandi.. memang pakai bedak allano je.. serasi dgn baby.. dulu pening sapu cream tak jadi.. skrg memang mandi bendak allano je.. try la sis.. sebelum tido wajib baby dh mcm celup tepung penuh bedak.. 🤣.. 17.90 je brand amway.. debu bedak nya tak bahaya utk paru2.. jdi tak risau baby jadi celup tepung pon.. 😁

saya pakai tepung ubi, tepek banyak banyak seminggu juga baru hilang, biasakan mandi air paip biasa. kalau anak saya mandi air suam habis merah merah ketiak leher dekat celah kelengkang, bila mandi air biasa da takde da kene ruam. sapu nipple cream brand plamer's punn boleh jugaa.

Anak saya saya biar je Pakai pampers. Mmg Tersangat panas cuaca skrg, lagi2 rumah berkipas rasa bahang je. Yang baby saya Pakai kan pampers n ltk napkin basah. Xda dah bintik2 merah Kt badan Dia. Nk ltk lotion ke apa2 ke Mmg xboleh jadi melekit.. Cuma mandi kerap n lap kain basah

Elakkan dari memakai bedak. Pakaikan baju nipis atau yang berlubang tu. Kalau rasa anak berpeluh, tukar baju lain. Anak saya sehari 4-5 kali tukar baju. Kesian nampak berlengas.

sis try Bedak Pureen yg wrna bby blue .. in Shaa Allah, ruam akn cpt hilang ...

better beli dkat farmasi ya sis .. sudocream pun ok ank sy guna tu

sis bole try bedak yoki mmg bgus untk ruam bby

bg pakai baju yg lubang2

1y ago

setuju.. tido mlm pon baby pakai baju singlet.. panas rumah sya.. rumah taman.. tak lau tak.. lencun badan dia tido.. pakai baju lubang pon peluh lagi, basah rambut2 dia..

Pkai ne

1y ago

Sangat berkesan.. Anak sya pun kulit sensitif