Batuk dan selsema

Anak saya bru 3 bulan , batuk dan selsema boleh ke makan ubat . Sy pergi klinik swasta dia bg syrup salbutamol bg 1ml kat bby 3 kli shri . Ada yg kata bby tak bole makan ubat . Sy first mom jd takut takut nk bg . Neb pun dah buat jgk . Ada tak cara lain slain bg ubat ? Ke bole je bg ubat ? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

16 Balas

utk batuk, try tepuk percussion.. selsema tu kena bg susu bnyk (BF) utk dia keluar melalui jeluak / najis.. tp, pelik, why baby 3m dh bg ubat. anak sya waktu 1m batuk n selsema doktor kerajaan n swasta ckp ubat dorg x akan bg dkt baby yg x start mkn lg. klau baby dh start mkn baru diorg bg ubat. tu pn dorg x galakan.