Batuk dan selsema

Anak saya bru 3 bulan , batuk dan selsema boleh ke makan ubat . Sy pergi klinik swasta dia bg syrup salbutamol bg 1ml kat bby 3 kli shri . Ada yg kata bby tak bole makan ubat . Sy first mom jd takut takut nk bg . Neb pun dah buat jgk . Ada tak cara lain slain bg ubat ? Ke bole je bg ubat ? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

16 Balas

yaa ummi Tee macam to juga saya .. walaupun anak sulung dah 4tahun saya tetap bising kat suami cek betul-ii tarikh ke apa,ml banyak mana sbb takut tak ingat kan tapi kadang-ii je sbb kalau bab anak-ii tak sihat suami lagi teliti pasal jaga anak..

ank Sy 4 bulan Pon baru je sehat batuk ...Sy bgi ubat skit je dlm 3hari je pastu Sy tk bgi dh Sy sapu2 guna minyak bwg putih je seminggu lebih jgk batuk skrg Pon de skit2 kdng2 klu de muntah2 susu berak tu oklh ckit sbb kahak skli kuar

5mo ago

ubat cair kahak ke ?

Sis boleh cuba bagi anak berendam mandi dalam besen air suam campur dengan lemon hiris2 dan perah dalam tu. Saya buat dekat anak saya daripada baby sampai skrg dah 4 tahun. inshaAllah serasi cepat baik. 😊

5mo ago

sama dengan saya, klu start nmpk anak tak sihat sy akan mandikan dgn air lemon suam. stock lemon sentiasa ada dlm peti. skrg anak umur 6 bulan Alhamdulillah tak pernah demam, cuma dedor tu ada la lepas monthly injection. lagi 1 sy pakai herbal cream tropika anak serasi sampai skrg

klw tknk makan ubat. gune pelekat yg tampal di dada utk batuk. ade jual di farmasi. search cough patch. yg ni selamat utk bayi pon bole...

supposed to be bby bwh 6 bulan xde ubat ya. u kena bawa dia ke kk or hsptl klu keadaan dia teruk.

5mo ago

sy dah ws nurse kk tye dia bole ke bg ubat tu . sy Tunjuk gmbr jgk kat dia . dia ckp bg jela kalau doc yg suruh . knp nk tanya misi pula . adoi . kita ni tak sure bole ke bg . sbb sy pernah tye frmasi mmg dia kata bawah 1 thun biasa takde ubat .

sbb ubat Pon nk bgi cairkn kahak n legakan batuk