Batuk dan selsema

Anak saya bru 3 bulan , batuk dan selsema boleh ke makan ubat . Sy pergi klinik swasta dia bg syrup salbutamol bg 1ml kat bby 3 kli shri . Ada yg kata bby tak bole makan ubat . Sy first mom jd takut takut nk bg . Neb pun dah buat jgk . Ada tak cara lain slain bg ubat ? Ke bole je bg ubat ? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

16 Balas

saya tak berani nak bagi ubat,saya kerp mandi,pakai pampers sahaja dan kerap bagi susu sbb akak saya dalam hari anak dia demam bawak pegi swasta doc bagi ubat batuk skali,dia lurus bagi sampai biru anak dia !! sampai hospital 50/50 ! anak selamat tapi antibody tak kuat .

5mo ago

yaa bawah 2 tahun memang saya warning jangan pandai-ii nak bagi apa-ii ubat kat anak.. kalau kita makan mungkin yang dapat kat anak sikit je tapi nie memang bagi terus kat dia to jangan cari pasal laa ..