Batuk dan selsema

Anak saya bru 3 bulan , batuk dan selsema boleh ke makan ubat . Sy pergi klinik swasta dia bg syrup salbutamol bg 1ml kat bby 3 kli shri . Ada yg kata bby tak bole makan ubat . Sy first mom jd takut takut nk bg . Neb pun dah buat jgk . Ada tak cara lain slain bg ubat ? Ke bole je bg ubat ? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

16 Balas

sis, anak sye pun batuk slsema umur 11 bln.. peg klinik biasa xde ubt just amek neb.. Tp hri tu peg emergency hosp swasta, Dr bg salbutamol jgak.. Yup, Dr biasa x bley prescribe ubat utk kanak2 bwh 1-2 thn tp Dr pakar bley.. Jd ubt tu slamat.. Baygkn klu warded pun, Dr akn bg ubat jgak.. cuma yg pakar je bley prescribe ubt.. Dr biasa x bley..

5mo ago

so sis bg x ubat kt baby? sye bg je..