Baby 4bulan lebih batuk berkahak lebih 3minggu

Anak saya batuk berkahak dah lebih dari 3minggu .. dalam tempoh 3minggu ni saya dah bawak anak check di klinik 4 kali (klinik yang berbeza) (takde bagi ubat apa2 & hanya suruh buat tepuk percussion sahaja) & hospital kerajaan sekali (doktor bagi ubat antibiotik ) doktor check paru2 anak , alhamdulillah takde apa.. sekrang ni dah nak masuk minggu ke-4 anak masih batuk berkahak.. Setiap pagi & setiap malam sebelum anak tidur saya akan sedut hingus anak .. segala minyak yang sesuai dgn baby saya dah cuba tapi masih belum sembuh .. anak aktif & ceria je , saya yang risau disebabkan lama sangat batuk berkahak dia ni .. Apa yang perlu saya buat ya ???

4 Balas

kalau baby memang lambat nak hilang batuk sebab takde ubat and saya pon pernah pergi klinik dr cakap susu formula pon boleh buat baby berkahak jugak.

kalau buat susu guna water filter cuba tukar guna air yg dimasak, jauhkan dri org merokok ...try jugak tukar susu fm maybe dia tk sesuai ..

utk baby mmg tkde ubat...ank sy dulu pon lama ...da prgi klinik, hosp, kne tahan wad ..sama jee ...mmg lmbt nk baik

Baby minum susu ibu / susu formula?

1mo ago

Susu formula similac gold