I need some help

anak saya baru stahun 3 bulan..tak nak makan bubur dah....nak makan nasi biasa..normal ka tu? Tp Dia slalu mengalami masalah sembelit.. bila saya masakkan bubur,2-3 suap ja lps tu tak nak.. nak juga makan nasi kering,tapi saya masakkan lauk sup,sup sayur,ayam...normal kah kalau Dia kerap sembelit? Huhu... Dr Umur 6 bln saya biasakan Dia makan bubur juga...smpai Umur Dia 11bln..

6 Balas

Sgt normal sis...setahun 3 bulan mmg digalakkan mkn nasi sebiji2 tu..mee bihun pasta baby pun bole utk tambat selera dia...kalo sembelit sis kena bg buah yg bole melawaskan mcm buah naga, betik, pear, plum..bykkn minum air masak, selain tu sis blh wat urutan i love u kt perut dia...