I need some help

anak saya baru stahun 3 bulan..tak nak makan bubur dah....nak makan nasi biasa..normal ka tu? Tp Dia slalu mengalami masalah sembelit.. bila saya masakkan bubur,2-3 suap ja lps tu tak nak.. nak juga makan nasi kering,tapi saya masakkan lauk sup,sup sayur,ayam...normal kah kalau Dia kerap sembelit? Huhu... Dr Umur 6 bln saya biasakan Dia makan bubur juga...smpai Umur Dia 11bln..

6 Balas

Selalu ank start 10 buln ke ats memang nk mkn nasi da..die da xnk bbur..start umur 7 buln sis da kne ajr ank mkan bbur ksar..setiap buln tukar tekstur bbur die mkin kasar.. tekstur mkanan nie utk perkembgan motor skill die..die kne mnom air msak dan bg mkanan yg melawaskan or tinggi fiber..mcm labu, buah naga,betik, beras perang..tp beras perang ade care die nk msak untuk baby..nk mudah boleh cube brown rice flake dari TODDIBLE baby food.. ank sy pon umur setaun 1buln.. memang amalkan ni..xpenah sembelit..kalau sis berminat boleh pm sy www.wasap.my/60136740554/nakbrflake