Berak 2 minggu sekali

Anak saya baru 2 bulan. Masalahnya dia akan berak 2 minggu. Kencing kerap. saya menyusu badan sepenuhnya. Dia kerap kembung perut pada waktu tengah malam hampir setiap malam. Apa perlu saya buat?

4 Balas

Selepas mandi dan selepas diaper change. Urut baby dgn minyak telon supaya baby senang berak. Sy guna urutan seperti ni, kadang cara lain juga sy tgk dari tiktok. Minyak telon pula sy masih trial, skrg guna Tasneem dan Tropika herbal cream. Tukar² juga sbb nak tau mana yg serasi.

cuba tuam selalu perut dia, and buat senaman kayuh basikal dkt anak. jadikan senaman tu rutin setiap kali main dgn dia.

normal awak. untuk kembung perut, cuba buat exercise kayuh2 basikal untuk keluarkan angin

sendawakan anak you