Rutin harian baby

Hi. Anak saya 9m nk masuk 10m. Boleh drop rutin harian baby x ? anak sya tidur lewat, dlm pukul 11 mlm mcm tu, bangun pukul 10 lebih.. mandi pagi / breakfast. 11am tgk tv smbil main mainan dia.. then tidur tengahari dr pukul 1:30 smpai pukul 2 :30.. late lunch dlm pukul 3 mcm tu.. smbung main mainan dia smbil buka tv.. pukul 4 tido balk smpai pukul 6.. kekdg straight tidur dr pukul 1:30 smpai 4 lebih.. bngun mandi / mkn ptg, pukul 5:50 main dkt taman smpai pukul 6:30.. blk taman mandi lg sekali and dinner.. utk mlm TV, biasa buka movie utk husband sya tgk and masa utk anak saya spend time dgn abi dia.. mostly anak saya merayap satu rumah ikut kemana abi dia pergi / kubang bilik.. adkah kemungkinan anak saya suka tidur lewat sbb bnyk screen time ya ? Hope ada yg sudi membantu.. P.s : buka TV for listening learn.. mostly like animals sound / lagu ABC / lagu kepala, bahu, lutut, kaki..

4 Balas

ank sye 10m+ & ni rutin harian saya as full housewife:- 8.00am- anak bgun, sye akan settle breakfast sye n husband sementara tu bg ank main, tv bukak je. 8.30am - mandi anak2 & susu baby (bf), lpstu sye settlekan kain basuh baju. 9.00am-10am - waktu anak2 makan sambil tgk tv. 11.00am/ 12pm - waktu baby nap. 1.00pm- 3.00pm - lunch depends on baby bgun pukul brapa drpd nap time dia. 3.00pm keatas - bg je baby main dgn abg dia sambil tu tv mmg bukak sentiasa 😂. sye pantau anak2. bwk keluar taman kdg2 je depends on freetime ayah dorang 😂. 8.00pm - family dinner 9.00pm/10pm - biasa baby waktu ni dh start merengek nk tido. kdg2 je tido lewat 10keats kalau keluar berjalan. semoga membantu untk sis.

4w ago

thank you so much awak...

tak jgk sbb screen time sis. anak sy pun ada screen time jgk. tp tido pling lewat 9pm. pling awal 8pm. cuma nya last tido ptg mst sblm pkul 4. lps pkul 4 ptg tk tido smpai la waktu tido mlm. awk kne ubah wktu nap bby last tido ptg pkul brpa ikut keselesaan awk mlm nak anak tido pkul brpa. boleh cek pasal wake window bby ya. sy last bg tgk tv ptg sblm nap tu. sblm tido mmg tk bg screen time.

Awakk jadual baby kita sama 😭 cuma baby sy tido dlm kol 10.30 cmtu . Mcm mana ek nk bg dia tak bgn lewat and breakfast awal 🥹 baby saya takde screen time buat masa ni

4w ago

saya pun x sure awak.. anak saya tidur lewat sbb nk spend time dgn abi dia.. abi dia balik keje pukul 6. dia sanggup tnggu.. klau tertidur pukul 7/8 mlm, pukul 9 mesti bngun balik. even ptg tu dia dh penat main, tetap akan bngun..

maybe

4w ago

ada tips x awak utk kurangkan ? cuz mostly time dia tgk tv tu, time sya buat keje rumah.. waktu dia tidur, sya kena baring sebelah dia klau x mesti dia tidur kejap je. baby berhenti mengempeng, cuma dia nk cuddle, nk rasa hangat bdan sya or bdan abi dia. tidur siang dia akan cari sya, klau mlm dia akan cari abi dia. cukup letak tngan kita sekeliling dia, or dia akan letak kaki dia dkt atas bdan kita..