My baby ada rashes after mandi or selepas minum air kosong. Kenapa ye? Mohon sesiapa ada pengalaman

Anak saya 6bulan 15hari. Dah start makan bubur kosong, bubur+sayur. Saya perasan, lepas dia start makan dan minum air kosong, badan dia naik merah merah lepas mandi. Dah pergi jumpa doctor, doctor bagi ubat sapu. Tapi masih sama. Rashes tu tak lama, akan hilang selepas 15-30min dalam air cond. Kalau naik rashes, tak bukak air cond, dalam 1-2 jam baru berkurangan. Kenapa ya? Sesiapa ada pengalaman macam ni tak? Apa patut saya buat?

3 Balas

bubur letak apa? sayur sayur apa?, alatan masak makan baby ada campur tak