Panggilan untuk Pengasuh

Hi, anak saya 6 bulan. Gelaran utk saya kepada anak adalah ‘ibu’. Mmng dah melekat gelaran ‘ibu’ tu. Tapi ketika hntar pengasuh, saya dapat tahu pengasuh pun menggunakan gelaran ‘ibu’ kepada anak asuhan die (which is anak saya). Nak mintak pendapat semua, salahkah saya nak mintak pengasuh utk tidak menggunakan panggilan ‘ibu’ tu sebb saya rasa panggilan tu istimewa utk saya as mom kepada anak saya. And saya tak nak anak keliru di kemudian hari. Minta pendapat semua. ☺️

14 Balas

sruh pengasuh biasa dri dy pggl pgilan lain contoh umi ke mama ke. mcm sy. pengasuh ibu .sy mama nsib baik

Anak kita xkeliru bab panggilan tu rasanya, dia mmg kenal mak nya walaupon seharian duk ngan pengasuh..

saya panggil mak saya mak. saya panggil pengasuh saya mak nah. gitu. hehe

xde nak keliru pon sis. anak kite kenal bau kite. xde mslh pon pgl ibu.