Tukar nama panggilan ibu

Hi assalamualaikum.. nak minta pendapat sesiapa, boleh ke kalau saya nak tukar nama panggilan ibu kepada mama? Tapi anak dah 3 bulan 😅#ingintahu #bantusharing #firstbaby #firstmom

4 Balas

boleh je sis. nnt ank sis da boleh ckp pon boleh jadi dia pgl sis panggilan lain. mcm sy bahasakan panggil mama tetiba ada satu hari tu ank sy saje panggil mommy. skrg dia saje panggil papa dia father. ank ckp mama, mana father. umur ank 4 tahun lebih tengah fasa belajar wording. gitula. hahaha

teringat abg sy plak. dia bahasakan diri dia daddy. tapi anak dia panggil dia bapak. kdg² panggil dia ayah. tapi kalau dia nk sesuatu, elok je dia pgil daddy. bila dh dapat jd bapak pulak 😂 anak dia umo 1t4b.

Hai. Waalaikumussalam. Kalau baru 3 bulan boleh tukar. Tapi kena kerap bagitahu anak panggilan ibu yang baru

Boleh sangat