speech delay

anak saya 2tahun tp blm ada benda dia ckp mama pun tak bole sebut atau papa makan benda asas blm ada dia sebut cuma dia faham arahan dah bawa ke klinik nnti bulan 10 ni start terapi korang ada pengalaman mcm ni tak???mcm mn korang ajar anak bercakap dkt ruma ni semua org bckp dgn dia normal

7 Balas

puan blh follow FB aishah kassim. dia selalu buat live tentang cara ajar anak belajar bercakap. saya surirumah, mmg jaga anak sendiri je. banyak guna tips puan aishah kassim bg. mmg berguna. insyaAllah. banyakkan bercakap dengan anak, sbb anak akan belajar vocab dari kita. sebut je dulu barang2 yg ada dlm rumah. cuma jangan paksa dia sebut balik, nanti anak taknak belajar dah.