nak tanya pasal anak speech delay?

Assalamualaikum mummy2 sy nak tnya? betul ke anak perkembangan awal berjalan.. akan dapat perkembangan lmbt bercakap. sbb da ad dua org mkcik2 yg kata pada sy mcm ni. pastu kata mkcik tu biasa la anak perkembangan awal nanti lama2 akan petah bercakap kena rajin ajar.. sebab anak sy bulan 4 ni masuk 4 tahun.. dia speech delay ad je 3 5 perkataan dia dpt sebut..klu dia bckp sndiri bahasa alien n arahan semua dia tahu yg mna dia tahu .. cuma tu jelah lmbt ckp 😅#ingintahu #speechdelay

2 Balas

ank sya pn lmbt brckp..tpi bgi arahan smua dia tahu..dia umr sthun dh brjln.. sis ada hntr ank prgi tadika tk? Klau ada sis blh share pnglman ank speech delay prgi tadika..ank sya blm di diagnosed lgi speech delay ke tk..thn dpn dia dh 4 thun..mcm risau jgak dia msih bhasa alien dia

wsalam, rasanya kalau bab awal bjalan ni takda kena mgena dgn lambat ckp pun, lambat ckp sllu nya sbb gajet, kita kurang bkomunikasi apa smua ja. apa pun better tny yg pakar la, mcm dr. ke misi, mulut org ni mcm2x , nnt kita yg fkir bukan2x.