berat anak tak cantik,umur setahun 6 bulan

anak saya 1thun 6bulan.. tpi berat cuma 8.70kg je.. mcm mna ye nak naik kan berat bdn dia .. dia mkn oky tpi naik sikit2.. risau sbb line dh kuning kebawah .. ank susu bdn dn susu frmula..nurse kk bgi tempoh 2 bulan untuk naik kn brat bdn nye.. klau x jmpe pakar mknan kanak2 .. bantu sy ye .. ank prtama .

2 Balas

mcm ank sulung sy.x suka mkn.mcm2 sy cuba.tp u kena usaha jg bg mkn dia.kalau dia xnk mkn sndiri u suapkn.cuba msk variety of food.kalau boring dgn nasi.spaghetti,roti,pancake.setiap ari u try n error.mana tau ada yg dia btul2 suka.mcm ank sy dia suka nasi planta/nasi ayam.yg pnting ank mkn.don't ever give up k.i dah lalui fasa ni...mmg struggle.

Try masuk group happy baby food malaysia kat fb