baby tidur

Anak saya (1m16 days) akan tidur sepanjang hari dan hanya bangun semasa mandi, minum susu dan tukar lampin. Adakah itu normal?

1 Balas

Normal je . Anak saya pun sebulan setengah banyak tidur , petang je sekarang dia suka celik . Bangun pukul 8.30 mandi lepas tu tidur , kejap bangun kejap tidur , start pukul 3 baru dia celik , masa berbuka tidur balik . Malam setiap 3 jam dia bangun menyusu . Tapi time mandi , time dia terjaga tu saya selalu ajak sembang supaya dia punya perkembangan semasa okay . Pantau je dia punya perkembangan semasa . Nanti makin besar makin sikit tidur dia . Ni pun seoatutnya dah berkurang , dari 18 ke 15 jam rasanya