Botol susu

Bayi sy 2 bulan sy tak pasti dia reject botol ataupun susu fm yg saya beri sbb bila sy letak EBM pun dia xnk minum. Apa solution lain ya? Sy dah nak masuk kerja awal bulan nanti 😭#ingintahu #seriusnanya

4 Balas

My baby pun sama dulu. Saya bagi breastmilk kat botol avent dia tolak then saya bagi hegen baru dia okay. Botol pun kena try & error ada baby beli botol mahal pun dia xnk dia nak yg botol murah jugak.

Saya try botol he or she, MAM, pigeon. Pigeon je dia paling suka. Saya tak try lain dah, saya guna pigeon je. So far dia terima df n bottle sama ada saya bagi ebm or fm dia ok as long as botol pigeon

Anak saya pun dulu reject botol jgk sbb dh biasa direct feed. Saya guna pigeon wide neck alhamdulillah anak terima botol tu. Sebelum ni mcam2 jenis botol jgk beli..MAM, Dr Brown, NUK semua dia tknk.

reject botol. cri botol lain. yg sama puting dgn nipple. mam, he or shee, comotomo, piko bello, nuk.