Sembelit 1 tahun 8 bulan

anak saya 1 tahun sembelit dari usia 11 bulan .. saya ada tukar macam2 susu . sekarang guna susu novamil it since dia satu tahun.. najis masih keras dan 3 hari sekali baru berak.. 3 hari tak berak sy on ubat lactul baru boleh berak.. ada sugestion or sharing untuk masalah ini.. terima kasih

2 Balas

sama mcm anak saya dari umur setahun sembelit sampai sekarang 1tahun9bulan . dah mcm2 susu tukar ..dalam sebulan 2/3 kli tukar susu..dah mcm2 buah sayur bagi xjalan jugak..air banyak je mnum..kadang2 tu give up dah..sekarang 4 hri sekali msuk ubat punggung..

mkn cukup portion x? air masak mcm mana?

2mo ago

mksdnya ada klu mkn ada sayur sekali x? dan ada snacking buah tiap hari x?