bersalin secara induce belon,,sakit ke?

Anak no3,,gdm on,37week induce belon...ada mommy yg berpengalaman induce belon ke? Meh,share sikit sakit n cara mengatasi nya . . Tinggal 2hari lagi utk induce HUhuHU..dupdap rasanya,,semoga dipermudahkan segala urusan KU,,Aamiin🤲😊

7 Balas

Melalui pengalaman saya, masa mula-mula nak masukkan belon tu takda rasa sakit cuma tak selesa sikit lah. Lepas dah masukkan belon tu beberapa jam contraction dah mula rasa kerap. Time tu sakit memang tak boleh bawa bincang. Belon saya tak jatuh sendiri tapi bila buka jalan dah almost 5cm.

2y ago

oh habistu nak kencing berak boleh ke macam biase? sebab time nak basuh tu kan xselesa. esok sy kena serah diri😁