😤 Geram anak asyik sakitkan hati je? 😤

Anak ni lahir dalam keadaan fitrah. Mereka ni suci, putih bersih sebenarnya. Mereka tak ada langsung sebenarnya niat nak sakitkan hati kita Kecuali kerana mereka sedang mengalami Connection-Hunger Masa anak mengalami Connection-Hunger, dia nak kita : ☑️ Penuhkan tangki emosi dia ☑️ Perhatikan dia ☑️ Dengarkan kata² hati dia ☑️ Ambil berat perubahan dia ☑️ Sayang dia sepenuhnya p/s : So sekarang dah tahu dah kan nak buat apa bila anak suka 'sakat' dan cuba ambil perhatian kita? 😘 #notaparentingTaufiqRazif

1 Balas

yup..contohnya disepahkan mainan sbb nk kita pegi n bgi perhatian kat dia.. sel2 otak berhubung.. ummi jer la ni yg kena byk istighfar n be cool.. 😅😅