Perlu ke tak sunat skrg?

Hi. Anak lelaki saya dah umur 1 thn 3 bulan . Tgh lasak. Perlu ke saya sunatkan dia skrg sbb dia phimosis... ( Kemaluan buta) . Doc di kk masa rutin check yg bgtau. N suggest at least umur setahun 8 bulan dah ok dah utk sunat. Saya risau sbb ikut pembacaan google nnt kalau tak buat akan ada infection la semua, smpai kdg leh jadi cancer. Tapi takut n risau lambat baik , umur camtu biasalah lasak . Apa pendapat . Ke ada yg pernah lalui ke? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

ok. ikutkan nk buat ms bawah 4 month tapi kami berselang seli warded mcm mcm sakit. tu yg kiv tu. tapi bila doc kk ckp pasal phimosis tu buat kita risau n cuak la. dah la i sorg je nk jaga dia. mesti la i nk yg terbaik utk dia. tak nak la dia sakit sakit

Tak perlu. Eloknya masa newborn dan 5 tahun ke atas. Eh, terlepas baca yg ada phimosis. Jika doktor advise, buatlah. Minta juga nasihat doktor mcmana nak jaga nnt.

Since ada nasihat doktor, cuba dapatkan kepakaran daripada klinik lain. Yang boleh buat.

try refer klinik lain pulak