18 bulan tapi belum pandai panggil “mama””papa”

anak lelaki saya dah masuk 18bulan tapi risau pula dia belum lagi pandai panggil “mama””papa”. atau betul ke anak lelaki lambat cakap?

2 Balas

Anak saya juga lelaki.. belum pandai panggil ibu dan ayah.. tp saya yakin dia pasti boleh sbb dalam usia sekarang dia boleh menyebut kakak, nak, nah.. sya rasa mungkin kita jarang menggunakan perkataan mama dan papa.. sbb tu dia lmbt utk menyebutnya.. baby belajar dr pendengaran dan penglihatan kan..