Baby 1 tahun 7 bulan masi tak pandai panggil mama

Hi mommies! Baby sy dah setahun 7 bulan.. masi tak blh cakap, panggil mama pun tak pandai lagi.. apa perlu sy lakukan ?? Sy da ajar practice tiap hari supaya dia belajar cakap tapi masi tak pandai…. #1stimemom #firstbaby #BabyBoy

2 Balas

mommy jangan putus asa ye..cuba lagi dan lagi..pasti akn berjaya..macam saya..saya akan sebut tiap2 hari.bila sampai masa nya nnti dia akan sebut dengan jaya nya..aja2 fightimm✊🏻✊🏻✊🏻

3y ago

Makasih sis🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

I think this is speech delay. Sebab panggilan simple macam mama papa ni patutnya seawal usia berbulan lagi dia dah boleh sebut. Cuba refer pakar, tengok apa diorang diagnos. Jangan biarkan ok🤍

3y ago

Thanks sis🥺💓