Kongsi2 idea nama anak 😂

Anak lelaki nama Eshan, nak letak apa eh depan or belakang bg cantik sikit. Nak dua nama je tak termasuk ahmad/muhammad. Pening mikir nak letak nama anak 😅. Mommies kongsi la klu ada idea 🙏#bantusharing

14 Balas

Kedua nama Ahmad dan Muhammad mempunyai makna yg sama dan baik. Dan keduanya juga nama Nabi kita. Pendapat saya, selain nak cantik nama, kita kena pandang jauh; bila anak menulis namanya, mudahkanlah anak/ orang lain dengan memberi nama yg tak banyak huruf untuk menulis/ taip. Kalau huruf Arab/Jawi, tiada masalah utk kedua nama Ahmad / Muhammad sbb 4 huruf je. Lagi, satu yg menarik nama Ahmad atau Muhammad ni, bila kita panggil salah satunya, ia mengingatkan kita kepada Nabi Muhammad yg mana kita dikurniakan kebaikan jika berselawat ke atas Nabi apabila nama Nabi disebut. صلى الله عليه وسلم Bukankah ia suatu yg buat kita tersenyum? 🥰 Masya Allah

7mo ago

Hehe betul sis.. takpe :)

Saya suka cadangan mommies semua, tapi tak reti nak bg like anonymously haha. Sy segan lah dgn semua org 😂. Tq & tq in advance mommies yg bg cadangan. Nama cantik2 sume hehe

Best sis eshan, sis letak ahmad/muhammad eshan noah. Maksud dia yang terpuji, dalam berkah Allah, nama nabi (selesa/mudah)

6mo ago

Kan. Hi hi, simple je. Nak tulis jadi pon senang

Arman Eshan Eshan Irfan Zayn Eshan Eshan Sufian Hilman Eshan

7mo ago

Wah cantik zayn eshan tu. Sama mcm org comment kt bawah. Google pn ada sorang youtuber yg x femes nama tu haha

muhammad ammar eshan muhammad aidan eshan

Aariz Eshan Eshan Zayden

Muhammad Eshan Zafran

Muhammad Eshan Malik

Asadel Eshan 🤭

Eshan Safaraz ..