Due date 27/7

Anak kedua tanda2 nak bersalin belum ada. Dah buat macam macam nak bagi turun tanda. Bersenam, berjalan2 jauh, bersama suami pun dah tapi langsung belum ada tanda.. kitanya takut nak serah diri paksa bersalin hmmmm

7 Balas

minum air zam zam atau air bacaan yassin and manzil dengan niat mudah bersalin dengan cepat bukaan. insha allah mudah😂 saya dh bersalin mak buatkn air bacaan air zam zam to. 10 minit kemudian sakit mcm sengugut 39minggu bersalin. anak ke 4. minum pukul 6 sakit 6.10 . 8.45pm check jalan 6cm 10.30 bersalin tanpa drip with jahitan baby boy .doa restu mak yang penting and suami juga🤪.

sama la due hrini 27/7..xde tanda²..Dr pun dh bg tarikh serah dri.. tp smlam ada start rasa² mcm senggugut tu dlm 3-4 kali..so hrpnya good progress la..x nk kena paksa bersalin..sy mkn nenas dgn kurma utk natural induce..yg penting keep hydrated..hrpnya bjaya la..

Saya due 30/7 pon sama tak ada tanda apa tapi dah buat semua. Dengar doktor pulak ckp kalau masih belum bersalin on EDD tunggu lagi seminggu, then serah diri kt hosp. Rasa demotivated betul dgr kena tunggu lagi tu. Doakan saya bersalin harini je laaa 😭😭

Sy pun dah overdue 4hari tapi belum ada tanda²..mula dalam hati dah redha & ready serah diri isnin nie..dah tak tahu nak buat apa lgi. Jadi makan & layan jela hari² ketibaan 🥹

Minum air kelapa muda sis.. 1 biji tu.. saya dua dua anak minum mlm esok pg terus bersalin.. ikut ats bdn semua

sama laa due kite pon 27/7 tpi tanda2 tkde langsung.. btw ni baby first.. apa kena buat ni.. mcm2 dh rse ni hm

dah turun tanda tak?due Kita samaa😝