baby skrg berusia 10bulan, sy hamil 11minggu. susu badan merudum

anak ke-4 sy baru berusia 10 bulan dan sy telah hamil 11minggu. susu badan sy merudum dgn teruknya sehingga sy terpaksa beri susu formula. sy juga akan pening2 dan loya jika sy terus susukan dia. sy sgt sedih sebab anak 1st sy BF sehingga umur setahun. anak no 2 dan 3 sehingga 2 tahun setengah. adakah cara untuk tingkatkan susu badan? sy sudah ambil kalsium tp tak ada improvement

2 Balas

Salam mummy.. Jgn rase down.. De org bile start pregnant susu akan kering n bile die try susu kan ank nipple akan rase sakit n sensitive..terima dgn +ve n berlapang dada

klu rasa mcm sakit sengugut semasa susukn anak boleh stop bf, sbb bahaya teruskan boleh keguguran.sy prnh dulu, sedih anak x smpi setahun tpaksa stop.