Bercakap talking

Anak ibu-ibu mula bercakap umur berapa ?#1stimemom #mommybuntu #bantusharing #babyfirst

1 Balas

Anak sulung sy dah 2thn 6bln masih pelat2 & sebut hujung2 lg tp bila kita ajar slow2 perkataan penuh dia boleh ikut cuma pelat & bergulung2 lidah sebut 😂kalau ikut pakar dia kira delay tp sy pantau & keep on ajar dia..anak buah sy umur 2 tahun dah petah bercakap..3 tahun ni mulut mcm maknenek..tp bila tanya parents dia, mereka tak ajar ape pun sgt cume bercakap mcm org besar tanpa bunyi2 pelat yg kononnye comel😂😂 semua atas cara kita komunikasi & bergantung pada perkembangan anak juga sis.. boleh rujuk pakar tentang speech delay anak2.. anak umur berapa dah tu? In sha allah bercakap nnt tu..☺️