25/4 due rsa memulas cirit

Anak first czer,anak kedua sya try untk normal… tapi kali ni rasa nak cirit, najis kluar jgk.. tapi tak banyak… ke salah 1 tnda? Bawah perut xrsa sangat berat cuma skali2 ja nilu nak kencing…

2 Balas

Cirit birit nie bukan tanda nk beranak awak. 3 tanda nk beranak yg selalu nurse ckp masa check up, pecah air ketuban, turun lendir darah, dan contraction or sakit perut memulas. Cirit tu mungkin jangkitan kuman, ada salah mkn apa2 ke. Biasa perut memulas sbb contraction @ cirit, ada beza. Walaupun 1st time rasa, somehow awak boleh bezakn. Kalau rasa still mcm memulas lg, lg sakit perut memulas tu boleh la pergi check di hospital.

2y ago

Ada nurse ckp kerap cirit jgk salah 1 … kdg ada bukaan….

Boleh jadi tanda juga ataupun jangkitan kuman. Ibu boleh check dgn pakar OG kalau cervix ibu dah lembut or dah ada bukaan. Kalau dah ada bukaan, or cervix dah lembut kemungkinan besar doctor akan bagi injection utk matangkan paru2 baby. Observe badan ibu jika ada contractions setiap 30 minit, 25 minit mcm tu.

2y ago

Biasanya 36 weeks above boleh kena cirit birit, sometimes this is called signs of labour tapi kalau ada contractions setiap satu jam better pergi hospital check sekali maybe ada bukaan. Just check dgn doctor utk tenangkan hati kita so that kita tahu what is happening with our body.