Persediaan makan baby 6 bulan

Anak dh nk msok 6 bulan. Nk start makan. Mcm mana ya nk prep mknn untuk bawa ke pengasuh. Ada yg kata mcm pack susu ebm. Tp ada spe2 bole explain lebih detail? And anak umur berapa bulan boleh bg minum guna cawan straw?

1 Balas

beli thermos yg tahan panas utk isi mknan. masak siap2 dari rumah. pengasuh just buka suap pd bby saja. nk prep bhn mknan blh cari ice tray yg ada penutup tu. buat portion kiub utk beras dan protein.

3mo ago

kalau nk masak and freeze kan. tahan berapa lama dlm peti ya?