Bayi 6 bulan tidak berak 3 hari

Hai mommies, nk buat mcm mne ya baby 6 bulan dh makan tp dah tak berak 3 hari. Baby minum susu ibu. Haritu dh kenanlkan makan semua okay. Start makan labu terus x berak dh tiga hari. Ada cadangan tak nk bg makan apa atau petua supaya dia berak? #pleaseadvise

2 Balas

Minum susu ibu sepenuhnya normal je tak berak lama. Seminggu pun ada. Asalkan anak ceria, perut tak keras, penyusuan dan makan ok

Alhamdulillah anak sy dh berak, sy bg makan buah lai dan buah naga. Di berak senang.