Perlu ke beli babychair?

Anak dh 8m+ , selalu sy beri anak makan duduk dilantai ( tikar baby yg lembut tu,xtau apa nama hehe) cdg nak beri mkn time baby dlm walker tp hangin sy sebab baby lasak nak gerakkn walker wlu dh tahan pakai kaki sy , kesabaran sy xtinggi utk handle :) fikir2 dgn suami mcm nak beli babychair tp harga pun mcm agak keras kan, lg2 ship ke sabah 1++rm ( babychair yg tinggi tu) ke pejam mata je , beli jer? Berbaloi ke beli babychair? Sesapa ada pglmn sudi la kongsi beri sdikit nsihat ke utk rujukan sy :) tambahan: ada baca komen dlm tt, anak tak duduk diam bila dlm babychair suka panjat2 ( sy gerun trus bila pikir anak akan xduduk diam ) pglman spjg bg anak makan dilantai , tulang belajang sy sakit haha yela baby kn kecik duduk pun comel je , kita ni dah ka tinggi 160cm , tbongkok2 mak nye ni nak bg suap anak . Dh sedar sakit belakang terus cpt2 tegakkan badan smula tp dlm tak sedar tunduk smula . payah jg bila kena statik ja badan kan #pleasehelp #firstbaby #SeriusTanya

4 Balas

klu kat rumah mmg ada meja mkn dan kerusi mkn, just beli yg portable punya je. mksd sy yg jenis blh cabut pkai kat mana2. dia bkn mcm high chair tu.

8mo ago

tu pun ok gak kan sis, bole angkut dlm keta. Dlm hotel lg lain cerita pulak .. dudukkn kat mana2 sofa yg tsedia bole letak babychair jenis portable tu. Hmm bole jg survey yg jenis cmni . Tq sis