Kurang Menyusu

Anak dah masuk 4 bulan memang kurang menyusu ke? Anak mommies menyusu berapa sesi sehari?

3 Balas

Sama mcm anak sy. Ms dia 3 bulan, sy bg 150ml every 4 hours, hbs licin tiap kali. nak dekat 4 bulan, dia strt ikut suka bila nk minum bila x nak. Sy igt sakit ke ape. Tukar susu. Susu baru pun buat pgai sama. Bw doktor, dia ckp setengah budak mmg mcm tu. Normal. So long berat still naik, still aktif, no worries katanya. Skrg feeding sy bg 120ml every 3 hours. Ada sehari dia hbs semua. Sometimes pg x nk minum sgt, tp mlm je laju. Sometimes pagi minum semua, tp mlm x nk sgt. Ikit suka dia. Tp sy still continue 120ml every 3 hours feeding. Hbs x hbs.

Baby nak masuk fasa main2 tu. Lagi suka explore dunia dia. Df ke? Cuba offer je dekat anak kerap. Sekejap2 pun ok dah

2jam sekali menyusu...