Tali pusat

Anak dah empat. Tapi bila bab tali pusat. Masih sama. Risau. Bila tali pusat nak tanggal? Hari ni dah hari ke-9. Tali pusat baby belum tanggal. Kalau tali pusat tak tanggal ni. Macam mak tak pandai jaga pulak. Haih. Ada orang kata tuang je spirit tu nak bagi cepat. Atau mommy² ade cara lain?

27 Balas

Bby sya pun g2 jg,tiap bby mmg xsma tali pusat ttangal..1st bby klu xsilap 2 mingu,2nd bby plk tangal sparuh jk lps 2 mingu then dkt sbln br ttngal abis..mmg rsau la sbb pusat ni klu x dbersihkan btl2 nt akan ada jangkitan..cuci jk pusat bersih2 guna ubt yg dbg hospital n pastikan pusat sntiasa kering jgn biar basah...pa2 pun smoga smuanya dpermudahkan ya sis...

4y ago

Yup, bgitu la..tp sya ttp cuci jg mcm besa,biar slalu kering..pusat jd mcm 2 sbb cuci xsmpai pangkal.. Cuci dgn air warna pink yg dbg hospital 2,in shaa Allah ttangal jg k..