Anak allergic susu

Anak da 2 thn. Full bf. Nk stopkan bf tp buntu bnyk jenis susu fm da cuba. Susu lembu allergic naik gatal2 hidung berair,,susu kambing pn sama. Kali ni cuba susu soya tp anak xnk langsung,lari2 bila di suapkan susu soya tu..kalau semua susu anak sy xdapat minum,macam mana sy nk stopkan bf? Siapa ada pengalaman yang sama..tolong share ya. Perlu beri supplement ke kt anak? 😭

1 Balas

bila dah 2 tahun, anak x perlu susu lagi dh sbnr nye, die dpt khasiat dri makanan. kena bgi dia makan, bru die krg menyusu. sbb bdk 2thn perlu kn max 3gelas susu je sehari. bila anak krg makan, sbb tu die nk menyusu jee kje nye, sbb die lapar. byk kn bagi die mkn buah, protein, sayur, karbo. elakkan makanan tinggi gula.

2y ago

Sy risau j klau dia x mnyusu. dia mkn bnyk & suka buah suka ikan & banyak minum air masak. klau mcm ni lega la sikit sy,xd la risau nk stopkan bf. terima kasih sis.